top of page

Lego: Κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι - Ποιες δεξιότητες προάγει;


Lego: μια λέξη που όλοι γνωρίζουμε. Οι περισσότεροι από εμάς μεγάλωσαν με αυτά. Είναι μία από τις μεγαλύτερες μάρκες παγκοσμίως, είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και έχει μια τεράστια λίστα από fan. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ τα εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα του Lego;

Η μάρκα Lego συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς για πάνω από τρεις δεκαετίες για να αναπτύξει εμπειρίες που φέρνουν στη ζωή τις έννοιες της μάθησης. Το Lego είναι απλώς ένα παιχνίδι για κάποιους ανθρώπους και τα εκπαιδευτικά οφέλη του παιχνιδιού με τα πολύχρωμα, πολύπλευρα τούβλα δεν είναι πάντα ξεκάθαρα. Έχουμε εντοπίσει επτά σημαντικά οφέλη από τη δημιουργία, τη διαμόρφωση και τη χειροτεχνία με τα Lego. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα Lego προάγουν τις κινητικές δεξιότητες

Τα παιδιά ασκούν την επιδεξιότητα τους σε κατασκευές καθώς συνδέουν τα κομμάτια του Lego με διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Αυτό απαιτεί αρκετή υπομονή και επιμονή για να συναρμολογηθεί ένα δημιούργημα και αποτελεί μια θαυμάσια άσκηση για τα μικρά δάκτυλα των παιδιών αφού χρειάζεται να είναι σε θέση να ελέγχουν την πίεση που ασκούν κατά την οικοδόμηση.

Τα Lego ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία

Παίζοντας με τα Lego τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται και να παραχωρούν τη σειρά τους. Όταν εργάζονται μαζί για την κατασκευή Lego, τα παιδιά πρέπει να συμφωνήσουν στη γενική ιδέα του παιχνιδιού τους – είναι ένα κάστρο, ένα σκάφος ή ένα διαστημόπλοιο; Τα παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν το προβάδισμα του άλλου και να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πώς οι διαφορετικές ιδέες μπορούν να συνεισφέρουν και να επεκτείνουν το έργο τους. Τα παιδιά πρέπει επίσης να μάθουν να διαπραγματεύονται ρόλους και ευθύνες για να έχουν μια ευχάριστη κοινωνική εμπειρία.

Τα Lego βελτιώνουν τη δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα βελτιώνεται καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη Lego για να κατασκευάσουν περίπλοκα σχέδια, είτε πρόκειται για αστυνομικό τμήμα είτε για διαστημικό σκάφος που ταξιδεύει στο φεγγάρι. Η δημιουργικότητα και η φαντασία ενισχύονται όταν τα παιδιά δεν έχουν περιορισμούς σε αυτό που κάνουν. Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, έτσι τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους χωρίς τον φόβο της αποτυχίας.

Τα Lego βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επίλυση προβλημάτων και τη μαθηματική σκέψη

Το να ακολουθούν τα παιδιά τις οδηγίες για τη συναρμολόγηση των Lego έχει επίσης πολλά οφέλη για την επίλυση προβλημάτων, την εστίαση και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Ιδέες συμμετρίας, ισορροπίας, σχήματα και μεγέθη διερευνώνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τα Lego. Τα παιδιά δοκιμάζουν να εργάζονται με κλάσματα όταν παρατηρούν πόσα μικρά κομμάτια μπορούν να χωρέσουν σε ένα μεγάλο κομμάτι και μπορούν να αρχίσουν να πειραματίζονται με διαίρεση.

Τα Lego βελτιώνουν τις δεξιότητες επικοινωνίας

Τα Lego είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το στρες και να συμμετέχετε σε ουσιαστικές και χαρούμενες συνομιλίες. Καθώς τα παιδιά σχολιάζουν τις δημιουργίες τους με τα Lego αναπτύσσουν σημαντικές επικοινωνιακές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να εξηγούν ιδέες, να περιγράφουν το έργο τους, να μιλούν για τη διαδικασία και να διατυπώνουν προφορικά τις προκλήσεις που είχαν στο δρόμο για την κατασκευή.

Τα Lego βελτιώνουν την αυτοεκτίμηση

Το να συνδέσετε μικρά κομμάτια Lego για να δημιουργήσετε ένα τελικό προϊόν που θα είναι όπως το έχει φανταστεί ένα παιδί μπορεί να είναι δύσκολο. Η επίτευξη αυτού του καθήκοντος προκαλεί μια τεράστια αίσθηση ικανοποίησης που είναι εμφανής στο χαμόγελο ενός παιδιού όταν δείχνει περήφανα κατά την ολοκλήρωση του έργου. Αυτό έχει μια εξαιρετικά θετική επίδραση στην αυτοεκτίμηση ενός παιδιού.

Τα Lego αναπτύσσουν την επιμονή

Όλοι έχουμε δει έναν τέλεια κατασκευασμένο πύργο να πέφτει. Τα Lego διδάσκουν στα παιδιά τη σημασία της συνέχισης του οράματός τους μέχρι να πραγματοποιηθεί. Το παιχνίδι με τα Lego ενθαρρύνει τα παιδιά να παλέψουν, να πάρουν το χρόνο τους και να επιμείνουν. Καθώς βελτιώνονται οι κινητικές δεξιότητες, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο περίπλοκη κατασκευή και να δημιουργήσουν πιο σύνθετα σχέδια.

558 views0 comments

Recent Posts

See All

Sunrise simulation light alarm clock

Ξυπνητήρι προσομοίωσης ανατολής: Προσομοιώστε με το ξυπνητήρι περίπου 10-60 λεπτά ανατολής αλλάζοντας σταδιακά το φως από 10% σε 100%, από μαλακό πορτοκαλί σε ζεστό πορτοκαλί σε έντονο κίτρινο φως για

Comments


bottom of page