top of page

Προσωπική Ανάπτυξη

Προσωπική ανάπτυξη είναι η διαδικασία για να γίνουμε αυτό που φιλοδοξούμε στη ζωή.
Κατά τη διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης, ένας μαθητής μπορεί να μάθει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να ζήσει μια ικανοποιητική και ευτυχισμένη ζωή. Παράλληλα, ο μαθητής αναζητά την αυθεντικότητα του και την πλήρη έκφρασή του.

 

Μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, αλλά και σεμινάρια, δίνουμε στους μαθητές μας την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να ανακαλύψουν τον χαρακτήρα τους.

 

 

 

Eπανασχεδίαση πεποιθήσεων

Η επανασχεδίαση πεποιθήσεων χρηιμοποιείται έτσι ώστε οι μαθητές να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητες τους. Μέσα απο ερωτήσεις βρίσκουμε ποιες πεποιθήσεις είναι αρνητικές (π.χ δεν ειμαι καλός στα μαθηματικά) και προσπαθούμε να τις αλλάξουμε προς το καλύτερο

Γνωστικές Προκαταλήψεις

Πολλοί μαθητές βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα για τον εαυτό τους, τις γνώσεις τους και τις δυνατότητες τους. Πχ μια απο τις πιο διαδεδομένες γνωστικές προκαταλήψεις μαθητών λέγεται confirmation bias. Αυτή η προκατάληψη είναι η τάση των μαθητών να ψάχνουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις τους. Για παράδειγμα, εάν μια μαθήτρια δεν πήρε καλό βαθμό σε ένα τεστ μαθηματικών, μπορεί εύκολα να πειστεί ότι δεν είναι καλή στο μάθημα επειδή είναι κορίτσι ή επειδή η μητέρα της δεν ήταν ούτε αυτή καλή στα μαθηματικά. Στόχος μας είναι να εξηγήσουμε στα παιδια αυτές τις προκαταλήψεις και να τους αφυπνίσουμε.

To Τριαδικό Μυαλό και πως μπορώ να το ελέγξω

Έχει τύχει σε όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως: Θελουν να διαβάσουν αλλά ένα κομμάτι τους θέλει να πάει βόλτα με τους φίλους ή να σερφάρει στο facebook. Τι συμβαίνει ακριβώς εδώ; Μήπως το μυαλό αποτελείται από διάφορα μέρη που δεν έχουν τους ίδιους στόχους; Μέσα απο αυτό το σεμινάριο, οι μαθητές θα δουν ακριβώς που λειτουργεί το μυαλό και τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Κίνητρα Μαθητών

Οι ειδικόι λένε ότι οι μαθητές ακούνε το 1% από τις συμβουλές που εκφράζονται απο τους γονιούς τους και 100% για οτιδήποτε τους ενδιαφέρει. Πως μπορούμε λοιπόν να δώσουμε κίνητρα στους μαθητές να επιτύχουν τους στόχους τους;

 

bottom of page